OVER DE BROUWERIJ
Laat het schuim aan uw lippen komen… Onze hemelse speciaalbieren zijn het resultaat van een schitterende bundeling van creativiteit, vernuft en kennis. Onze enige wens is onze passie voor mout met u delen in een wereld vol hop.
Mout
Mout is een gekiemd graan dat hoofdzakelijk wordt gebruikt bij de bereiding van bier. Gerst is bijzonder geschikt voor het mouten en het brouwen.
Hop
Hop bevat organische verbindingen, alfazuren genaamd, en essentiële oliën die verantwoordelijk zijn voor de bitterheid en het aroma van bier.
Gist
Gist transformeert de suikers die aanwezig zijn in de most in alcohol en koolzuurgas. Het transformeert een niet-alcoholische zoete vloeistof (de most) in een alcoholische vloeistof (het bier).
Onze waarden
OUR BEER
OUR UNIVERSAL LANGUAGE
Passie
- Allianties smeden en contacten en ervaringen uitwisselen met absolute experts en wereldvermaarde universiteiten met wie we een passie voor bier delen.
Authenticiteit
- We b(r)ouwen voort op de erfenis van de grote biermerken uit onze gemeente en voegen er een flinke scheut innovatie aan toe. Met als resultaat een unieke, maar eeuwenoude brouwtechniek als basis voor nieuwe bieren en nieuwe genotsmomenten.
Streven naar uitmuntendheid
- De rode draad door het hele brouwproces, van ontwikkeling tot levering. Een permanente zoektocht naar perfectie.
Innovatie
- Als stichtende waarde van de brouwerij hebben we het voorrecht te kunnen samenwerken met wereldvermaarde universiteiten.
Onze innovatie
een hoogtechnologisch, performant middel
Een hoogstaand bier met optimale efficiëntie vergt technologieën die hun nut bewezen hebben.
- Een uitstekende technologie van hoogstaande automatische kleppen langs de volledige productielijn.
- Een systeem met hygiënische en aseptische modulaire onderdelen die op elk deel van de ketting en voor elke stap van het proces voor uitzonderlijke resultaten zorgen.
- Innovatieve pompen met lage NSPH zorgen voor een veilig vloeistoftransport. Tijdens het transport zijn de verschillende lijnen beveiligd, afgescheiden en afgesloten. Dit maakt de apparatuur extra betrouwbaar.
- Een automatisch proces met ruimte voor manuele interventies indien nodig.
Een optimale flexibiliteit
Video afspelen
“John Christian Kavakure est de retour avec une nouvelle bière typée commémorant l’expo 58, les Flobecquois sont convaincus d’avoir trouvé en John Christian Kavakure l’homme providentiel qui permettra à l’Entité des Collines de renouer avec son glorieux passé brassicole”
Dheneffe Bruno Journaliste, La dernière heure
L’ingénieur-brasseur flobecquois John-Christian Kavakure a eu l’honneur de voir sa bière, la Flo58, récompensée. L’homme n’en est pas à son coup d’essai, il a une longue expérience dans le milieu brassicole.
A.VANDECASTEELEJournaliste, le soir.be
Les brasseries de Flobecq sous le signe du high tech. Vous le savez, la bière belge est officiellement inscrite au patrimoine mondial de l'Unesco. Mais saviez-vous que la Wallonie picarde est la région qui compte le plus de brasseries ? L'une des dernières à avoir vu le jour est installée à Péruwelz. Elle est singulière à plus d'un titre.
notele.be
Previous
Next